3, 2, 1. ZERO. GERİ SAYIM BAŞLIYOR.
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde 2 Eylül 2015 - 10 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “ZERO. Geleceğe Geri Sayım” sergisi kapsamında çocuklar, Zero Akımı’nın temelini oluşturan ışık, zaman, boşluk, renk ve hareket temaları üzerine yoğunlaşarak kendi özel renklerini yaratma ve ışığı sanat nesnesi olarak kullanma deneyimi yaşayacaklar.
Atölye Programlarına katılan çocuklar, akımın kurucuları ve öncülüğünü üstlenmiş sanatçıları arasında olan Otto Piene'nin ızgara formlu resimlerinden, Heinz Mack'ın ışıklı mekanizmalarından, Fontana'nın sıradışı, iki boyutun ötesine geçen tuvallerinden ve Yves Klein’in rengi özgürleştiren dünyasından ilham alacakları eğlenceli çalışmalar gerçekleştirecekler.+
Hafta içi okul gruplarıyla 10.00 - 15.00 saatleri arasında günde 6 atölye çalışması yapılacak. Hafta sonu bireysel katılıma açık olan atölye çalışmaları ise 11.00 - 13.00 ve 14.00 - 16.00 olmak üzere günde 2 kez gerçekleştirilecek.
Hafta Sonu Bireysel Programlar
Işığın Sonsuz Olasılıkları
2003 - 2004 doğumlu çocuklar
|
Işığın ana malzeme olduğu eserlerin inceleneceği eğitimde çocuklar kendi seçecekleri bir eseri yeniden yorumlayacaklar. Kendi ışık değirmenlerini, anıtlarını, toplarını, kürelerini, sütunlarını, tarlalarını yaratacaklar.
|
Işık, Madde ve Hayal
2005 - 2006 doğumlu çocuklar
|
Cam, metal, taş, bitki, su, ayna gibi malzemeler ve ışık yan yana gelirse ne olur? Bu atölye çalışmasına katılan çocuklar, etkileşimsel ve deneysel bir işin yaratıcısı olmak için kendilerini özgür bırakacaklar.
|
Sınırsız Tuval; Yeryüzü ve Gökyüzü
2007 - 2008 doğumlu çocuklar
|
Uçsuz bucaksız bir çöl ve alev alev parlayan bir güneş arasına nasıl girersiniz? Heinz Mack'ın "ışığın ve uzamın yeni hayaletleri" olarak adlandırdığı objelerini inceleyecek çocuklar, onlar için kum havuzundan tasarlanmış yapay uzam için kendi objelerini tasarlayacaklar. Geleceğin sanatı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtını arayacaklar.
|
Göz Kamaştıran Heykeller
2009 - 2010 doğumlu çocuklar
|
Çocuklar, Heinz Mack’ın Işık Sütunları’na gönderme yaparak, eserin gerçek malzemesine benzeyen materyallerle ışık sütunları tasarlayacaklar. Ortaya çıkan bu yeni sütunları en güzel buluşacağı yerde sergileme ve izleme görevi ile atölyeden ayrılacaklar.
|
Detaylı bilgi ve rezervasyon için Sakıp Sabancı Müzesi web sitesini ziyaret edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönderme